Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tunnit

Torstai 23.11. Este I 

Melli W.-Kamu -10 tr
Tiuku K.-Kara -10 tr

Peikkiksen ihka ensimmäinen tunti :heart:  Ensimmäiset pikku pakkaset ovat saapuneet, mutta sehän ei meidän innokkaita ratsastajia estänyt osallistumasta estetunnille. Koska maa on vielä ihan sulaa, halusimme totta kai nauttia ulkona ratsastuksesta niin pitkään kuin mahdollista (ja Kara ihme kyllä kyttää vähemmän pimeitä varjoja ulkona kuin maneesissa...) 

Alkukäynneissä molemmat ponit vähän pälyilivät ympärilleen, mutta kun ponit siirretiin reippaaseen kevyeen raviin alkoi moodi siirtyä kohti työntekoa ja hyvä niin! Aluksi poneja heräteltiin kuuntelemaan apuja napakoilla pääty-ympyröillä, joissa oli kaksi puomia per ympyrä. Ratsastajien piti joka kierroksella osua eri kohtaan maapuomia: ensin ulkoreunaan, sitten keskelle ja lopuksi ihan puomin sisäreunaan. Sitten vasta uudelle kierrokselle! Tässä piti saada asetukset ja sisäpohkeet kunnolla läpi, muuten ponit menivät ihan omia reittejään ;) Eikä Viki päästänyt vähällä, jos unohti siirtää katseen puolta kierrosta ennen puomia valmiiksi puomille.

Puomit kohotettiin kavaleteiksi kun tehtävä sujui hyvin molemmilta. Askellaji oli yhä kevyt ravi, nyt otettiin pitkille sivuille ympyröiden välille harjoituslaukkaa.

Pitkillä sivuilla ylitetiin kolmen maapuomin sarja. Puomien piti jäädä aina yhden laukka-askeleen väliin, eli tarkkana piti olla vaikka tehtävä sinänsä olikin helppo. Ei voinut vaan posottaa menemään vaan piti vähän miettiä, miten päin ne ponin jalat sinne oikein menee. :) 

Viimeisenä pitkien sivujen puomit korotettiin kavaleteiksi siten että viimeinen kavaletti oli korkein. 

Tunti lopetettiin reippaisiin loppuraveihin, viimeistään nyt on aika ratsastaa ponit rennoksi eteen- ja alas. Aivan viimeiseksi kunnon loppukäynnit, Viki kävi pukemassa hikistyneille poneille viltit ja ratsastajat saivat jäädä keskenään kentälle niin pitkäksi aikaa että ponit eivät enää puuskuttaneet. Sitten kiitokset kunnon taputuksina ponien kauloille ja talliin. 


Tällainen tunti tällä kertaa, toivottavasti piditte! Kommenttia ja toiveita saa aina antaa oikein mielellään. Eli tunnin hinta on 10 tr mutta jos kirjoittaa tunnista oman tarinan Ratsastuspäiväkirjaan niin voi tienata 1-10 tr eli toisin sanoen tuntisi voi olla ilmainen pienellä panostuksella ;)

©2019 Menneet tunnit | Peikonkulman Ponitalli vOy - suntuubi.com