Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toiminta

Peikkiksessä järjestetään kysynnän mukaan ratsastustunteja arkisin. Viikonloput on yleensä varattu tallin järjestämälle muulle toiminnalle taikka hoitajien vapaata aikaa ratsastaa itsenäisesti. Ratsastustunnit varataan opelta etukäteen. Viikon tuntisuunnitelma ilmestyy aina maanantaisin tallin tunti-infoon. Tunti-infon perusteella ratsastajat voivat kirjoittaa tunnista tarinan, josta tuttuun tapaan saa kommentteja ja tallirahaa.  Tarinoita ei kuitenkaan ole missään nimessä pakko kirjoittaa!

Jokainen tunti alkaa ponien jaolla sekä niiden varustamisella, ope auttaa tallilla tarpeen mukaan. Tunnit pidetään joko kentällä tai maneesissa, joihin lähdetään aina yhdessä jonossa tallista.  Ratsastajat arvioivat itse oman taito tasonsa osallistuessaan tunnille, ope kyllä auttaa tarvittaessa kohti oikeaa tuntia, mikäli olet epävarma! 

Myös yksityisten omistajat ovat tervetulleita käymään tunneilla! Meillä ei kuitenkaan saa alennusta omalla hevosella osallistumisesta, joten suosittelemme rohkeasti kokeilemaan myös Peikkiksen poneja. 

Tuntikalenteri & tuntien tasot

Kello

Ma

Ti

Ke

To

Pe

17-18

Alkeis Maasto II  Vaihtuva tunti
kys. mukaan
Este I Maasto I

18-19

Koulu I Jatko Vaihtuva tunti
kys. mukaan
Koulu II Este II

Alkeistason tunnit on suunnattu aivan ratsastuksen vasta-alkajille. Tunneilla on aina taluttajat ja tehtävät ovat helppoja. Opetellaan vain mukautumaan ponien liikkeisiin eri askellajeissa, kääntämään ja pysäyttämään poni. Puolet tunnin ajasta käytetään tallissa ponien hoitamisen ja varustamisen opetteluun.

Jatkotason tunnit sopivat heille, jotka pärjäävät jo ilman taluttajaa ja osaavat itsenäisesti varustaa ponin tuntia varten. Tehtävät ovat helppoja, pääpaino on oikeanlaisen istunnan ja apujenkäytön oppimisella suorilla teillä sekä ympyröillä.

Este I tunneilla pitää jo pärjätä itsenäisesti ponin kanssa kaikissa askellajeissa. Tunneilla tehdään helppoja puomi- ja kavalettitehtäviä, joilla opetellaan mm. katseen ja suoran tien merkitystä. Muutaman este I:sen käytyään ratsastajat pääsevät kokeilemaan ristikoiden ja pystyjen hyppäämistä ja taitojen karttuessa jopa pientä esterataa!

Este II tunteja suositellaan vain este I:sen käyneille! Este II-tasolla tehtävät ovat jo haastavampia ja työskennellään enemmän laukassa kuin ravissa. Suhteuteut linjat, sarjat ja erikoisesteet tulevat ratsastajille tutuiksi. Esteiden korkeus vaihtelee 60-80 cm

Este III ei vielä valittavissa. 

Koulu I on suunnattu kouluratsastuksesta kiinnostuneille ratsastajille, jotka pärjäävät jo itsenäisesti ponin kanssa kaikissa askellajeissa. Koulu I-tunneilla hinkataan istuntaa ja apujen käyttöä kivoilla tehtävillä. Tutuksi käy niin asetukset kuin harjoitusravi. Muutaman tunnin käytyään ratsastajat pääsevät kokeilemaan ihka oikeaa kouluradan pätkää! (Helppo D-C)

Koulu II sopii ratsastajille, jotka ovat käyneet koulu I-tunneilla ja haluavat vielä syvemmälle kouluratsastuksen maailmaan. Näillä tunneilla koetellaan mukavuusalueen rajoja vaikeutuvilla tehtävillä, erilaiset väistöt ja taivutukset sujuvat näiden tuntien jälkeen kuin vettä vaan.

Koulu III  ei vielä valittavissa.

Maasto I sopii kaikille jotka pärjäävät kaikissa askellajeissa ilman taluttajaa. Ei ole niin nökönuukaa jos ei osaa istua harjoitusravissa tai asetuksissa menee vielä oikea ja vasen sekaisin, maastossa riittää kun seuraa open ohjeita eikä lähde omalta paikaltaan osastosta! Käsi ylös = seis, käsi vasemmalle = käännös vasemmalle jne. Helppoa ja kivaa!

Maasto II tunneilla hypätään maastoesteitä omalla maastoesteradallamme. Vain maasto I ja este I tunteja ottaneille. 

 

Hinnasto

Ratsastustunti hoitajille/yksityisten omistajille............................................... 10 v€

Ratsastustunti tallin ulkopuolisille kävijöille.................................................... 25 v€

Ponin vuokraaminen tallin kisoihin.................................................................. 5 v€

Ponin vuokraaminen ulkopuolisiin kisoihin (sis. kuljetuksen*) ......................  20 v€

Itsenäinen ratsastus hoitoponilla 60 min. ......................................................  karsinan siivous :)

Maneesin varaus (yksityisten omistajat)......................................................... 5 v€/60 min.

Ratsastustuntien hinnat vähennetään tallilaisten kaapista. Muista, että tuntitarinoita kirjoittamalla voit tienata tr:aa! :)

* Peikkisläiset voivat osallistua vain Suomessa sijaitsevien tallien kisoihin.

©2019 Toiminta | Peikonkulman Ponitalli vOy - suntuubi.com